Špagety s omáčkou z mletého masa


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Omáčka

  • Maso mleté 300 g
  • Rajče 5 ks
  • Bazalka 1 dle chuti
  • Tymián 1 dle chuti
  • Pepř 2 špetka
  • Olej slunečnicový 2 lžíce
  • Voda 1 dle potřeby
  • Rajský protlak 50 g

 

  • Cibule 1 ks
  • Kečup 200 g
  • Rozmarýn 1 dle chuti
  • Oregano 1 dle chuti
  • Sušený česnek 1 dle chuti
  • Sůl 3 špetka
  • Cukr krystal 1 dle chuti

Příloha

  • Špagety 1 balení
  • Rajče 5 ks
  • Sůl 2 špetka

 

  • Sýr eidam 200 g
  • Olej slunečnicový 2 lžíce

Nezařazené

  • Bazalka na ozdobu

 

Postup

  • 1

    Nejprve si připravíme základ na omáčku a to je, že na cca 2 lžicích oleje osmažíme 1 cibuli do zlatova.

  • 2

    K ní přidáme 300 g mletého masa, osolíme, opepříme a smažíme do chvile, kdy se maso oddělí na nudličky.

  • 3

    Osmažené maso podlijeme vodou, přidáme jemný kečup Otma Gurmán, rajčratový protlak, spařená rajčata, okořeníme bylinkami (bazalka, oregano, rozmarýn, tymián) a dusíme do změknutí masa. Případně podlíváme vodou.

  • 4

    Mezi tím, než bude maso v omáčce měkké a tím pádem i omáčka skoro hotová, si uvaříme špagety ve vodě se lžící oleje a 2 špetkami soli.

  • 5

    Když je maso v omáčce měkké, podle potřeby jí dochutíme bylinkami, solí, pepřem a cukrem.

  • 6

    Na talíř naservírujeme porci špaget, přelijeme omáčkou, posypeme sýrem, ozdobíme lístky bazalky a rajčaty. Dobrou chuť.


Nahrávám