Staročeské sádelníčky plněné višňovým džemem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 10 porce
  • Začátečník

Inspirujte se na letošní vánoční pečení v kuchyni našich babiček. Sádelníčky jsou osvědčený staročeský recept, který je velmi jednoduchý a levný zároveň. Sádla se nebojte - v syrovém těstu ho sice ucítíte, ale po upečení zmizí jako mávnutím kouzelného proutku. Hotové sádelníčky jsou křehké a nadýchané a voní krásně kakaově.

Suroviny

  • Mouka hladká 170 g
  • Cukr moučka 150 g
  • Extra Jam Višeň Hamé méně sladký 1 ks
  • Sádlo 150 g
  • Kakao 2 lžíce
  • Mandle loupané 1 hrst

Postup

  • 1

    Z mouky, změklého sádla, cukru a kakaa vypracujte hladké těsto. Přetáhněte ho fólií a nechte v lednici odležet nejlépe do druhého dne.

  • 2

    Oddělujte z těsta menší kousky, ze kterých vytvarujete kuličky o průměru zhruba 2 cm. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a do středu každé kuličky vytlačte důlek. Můžete použít obrácený konec vařečky nebo klidně prstem.

  • 3

    Plech vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte asi 10 minut. Upečené sádelníčky nechte vychladnout a potom je naplňte višňovým džemem.


Nahrávám