-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Inspirujte se na letošní vánoční pečení v kuchyni našich babiček. Sádelníčky jsou osvědčený staročeský recept, který je velmi jednoduchý a levný zároveň. Sádla se nebojte - v syrovém těstu ho sice ucítíte, ale po upečení zmizí jako mávnutím kouzelného proutku. Hotové sádelníčky jsou křehké a nadýchané a voní krásně kakaově.
Z mouky, změklého sádla, cukru a kakaa vypracujte hladké těsto. Přetáhněte ho fólií a nechte v lednici odležet nejlépe do druhého dne.
Oddělujte z těsta menší kousky, ze kterých vytvarujete kuličky o průměru zhruba 2 cm. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a do středu každé kuličky vytlačte důlek. Můžete použít obrácený konec vařečky nebo klidně prstem.
Plech vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte asi 10 minut. Upečené sádelníčky nechte vychladnout a potom je naplňte višňovým džemem.