-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Seznamte sekanou s Itálií! Bazalka a parmazán jí udělají vyloženě dobře a rovnou do mletého masa přidejte kečup. Sekaná bude sice křehčí, ale zato nepřekonatelně šťavnatá.
>>Kečup sladký bez konzervačních látek 490g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Na pánvi rozehřejte olivový olej a dosklovata na něm orestujte kostičky cibule a nasekaný česnek. Trvá to 5‒10 minut. Potom přesuňte do mísy a nechte zchladnout.
Do cibulového základu přidejte polovinu kečupu, promíchejte a zapracujte do masa spolu s dalšími ingrediencemi ‒ vejci, parmazánem, bazalkou, solí, pepřem, dijonskou hořčicí a strouhankou. Masovou směs promíchejte nejlépe rukama. Je to léty osvědčený způsob, aby se všechno dobře spojilo.
Zformujte do bochánku, vložte do pekáče vymazaného olejem a dejte na 45 minut péct do trouby rozehřáté na 190 °C. Potom potřete povrch sekané zbývajícím kečupem, což jsou zhruba 4 polévkové lžíce. Pečte ještě dalších 15 minut.
Upečenou sekanou vytáhněte z trouby, překryjte alobalem a nechte ještě dalších 10 minut přikryté odpočívat.
Poté nakrájejte na plátky a podávejte.
TIP!