-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Voňavá a bohatá polévka, ve které stojí lžíce. Velmi věrohodně přivolá atmosféru rybářské vesnice a prázdnin u moře.
V hrnci na olivovém oleji pomalu opékejte nakrájený česnek. Nesmí zhnědnout, aby polévka nedostala nahořklou chuť.
Fenykl zbavte košťálů a nakrájejte na nudličky. Přidejte ho k česneku a restujte dalších 5 minut. Přilijte italskou omáčku Otma Gurmán a vývar a nechte 20 minut vařit bez pokličky. Polévka by měla začít trochu houstnout. Teprve potom ji osolte.
Přidejte rybu nakrájenou na větší kostky a 5 minut povařte. Na posledních pár minut přihoďte krevety na prohřátí.
Posypejte nakrájenou petrželkou a podávejte s čerstvou ciabattou. Ideálně i se skleničkou bílého vína.
TIP! Pro opravdu autentickou chuť přidejte k fenyklu špetku šafránu a drcených chilli papriček.