Středomořská rybí polévka s fenyklem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Voňavá a bohatá polévka, ve které stojí lžíce. Velmi věrohodně přivolá atmosféru rybářské vesnice a prázdnin u moře.

Suroviny

  • Bílá mořská ryba 300 g
  • Rybí vývar 500 ml
  • Fenykl 1 ks
  • Olej olivový dle potřeby
  • Krevety loupané 200 g
  • Česnek 3 stroužky
  • Italská rajčatová hotová omáčka 1 ks
  • Petrželka 1 hrst

Postup

  • 1

    V hrnci na olivovém oleji pomalu opékejte nakrájený česnek. Nesmí zhnědnout, aby polévka nedostala nahořklou chuť.

  • 2

    Fenykl zbavte košťálů a nakrájejte na nudličky. Přidejte ho k česneku a restujte dalších 5 minut. Přilijte italskou omáčku Otma Gurmán a vývar a nechte 20 minut vařit bez pokličky. Polévka by měla začít trochu houstnout. Teprve potom ji osolte.

  • 3

    Přidejte rybu nakrájenou na větší kostky a 5 minut povařte. Na posledních pár minut přihoďte krevety na prohřátí.

  • 4

    Posypejte nakrájenou petrželkou a podávejte s čerstvou ciabattou. Ideálně i se skleničkou bílého vína.

  • 5

    TIP! Pro opravdu autentickou chuť přidejte k fenyklu špetku šafránu a drcených chilli papriček.


Nahrávám