-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Svařák pro zahřátí je super, ale zkuste to jinak. Ze mrazeného vína s nefalšovanou pomerančovou marmeládou vznikne dokonalý dezert pro dospělé.
>>Extra džem pomeranč 340g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Červené víno nalijte do hrnce a rozmíchejte v něm pomerančovou marmeládu. Přidejte pomerančovou kůru, cukr, koření a 10 minut vařte. Potom stáhněte z plotny a nechte vychladnout. Vyjměte pomerančovou kůru a koření, zamíchejte portské víno a přesuňte na pár hodin do ledničky k úplnému vychlazení.
Vychlazenou směs přelijte do nádoby, kterou můžete použít do mrazáku – mělkou plastovou nebo nerezovou misku, kterou lze uzavřít víkem. Vložte do mrazáku a nechte půl hodiny mrazit. Poté vyndejte a dobře promíchejte, aby se rozbily zmrazky. Celý postup zopakujte ještě 5x až 6x, vždy po půl hodině. Potom nádobu uzavřete a nechte přes noc zamrazit.
Pro přípravu sušenek dejte do elektrického robotu změklé máslo, cukr krupici, oba druhy mouky, špetku soli a nechte dobře prohníst. Těsto vyklopte na pomoučněný vál a ještě krátce propracujte rukama. Rozdělte na dvě poloviny a vyválejte na půlcentimetrovou tloušťku.
Vykrajujte kolečka o průměru 4–5 cm. Posypejte je skořicovým cukrem smíchaným s mletými hřebíčky a badyánem. Pro efekt můžete každé kolečko ozdobit jedním celým hřebíčkem.
Přesuňte na plech a pečte 15–20 minut při teplotě 160 oC. Sušenky se během pečení trochu roztáhnout do stran, proto jim nezapomeňte dopřát dost místa. Upečené sušenky nechte vychladnout.
Hotový sorbet naberte do sklenic nebo misek a při podávání každou ozdobte kořeněnou sušenkou.
TIP!