-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Balíček kysaného zelí podle potřeby propláchneme vodou, vymačkáme a nakrájíme na drobno. Rozprostřeme na dno zapékací mísy Remosky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky asi půl cm široké, rozložíme je na zelí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, rozemnutou majoránkou, drceným kmínem, případně grilovacím kořením nebo kořením, které máme rádi. Polejeme asi polovinou smetany z kelímku a dáme péct na půl hodiny.
Celková doba pečení je do 1 hodiny, záleží na tom, jak vám peče Remoska. Místo bílé klobásy je možné použít např. jitrnice nebo jiné oblíbené klobásky. Na fotce jsou právě jitrnice, ale s bílou klobásou je to vynikající sváteční Vánoční pochoutka. Přidala jsem ještě originál foto s bílou klobáskou. Jídlo je velice chutné, vyzkoušejte. Dobrou chuť přeji i Vám!