Vánoční bílé klobásy zapečené s brambory a zelím


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Zelí kysané 500 g
  • Velká cibule 1 ks
  • Klobása vinná 600 g
  • Pepř mletý černý 1 dle potřeby
  • Grilovací koření 1 dle chuti
  • Kmín drcený 1 dle chuti
  • Brambory nové 1000 g
  • Smetana ke šlehání 300 g
  • Sůl 1 špetka
  • Majoránka sušená 1 dle chuti
  • Mletá paprika sladká 1 dle chuti
  • Mouka hladká 1 dle potřeby

Postup

  • 1

    Balíček kysaného zelí podle potřeby propláchneme vodou, vymačkáme a nakrájíme na drobno. Rozprostřeme na dno zapékací mísy Remosky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky asi půl cm široké, rozložíme je na zelí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, rozemnutou majoránkou, drceným kmínem, případně grilovacím kořením nebo kořením, které máme rádi. Polejeme asi polovinou smetany z kelímku a dáme péct na půl hodiny.

  • 2

    Bílé vinné klobásy stočíme do spirály, propíchneme špejlí, trošku pomoučíme hladkou moukou, položíme na předpečené brambory a opět zalejeme částí smetany. Pokračujeme v pečení asi 15 minut. Poté zalejeme zbytkem smetany a necháme dopéct asi 10 minut.

  • 3

    Celková doba pečení je do 1 hodiny, záleží na tom, jak vám peče Remoska. Místo bílé klobásy je možné použít např. jitrnice nebo jiné oblíbené klobásky. Na fotce jsou právě jitrnice, ale s bílou klobásou je to vynikající sváteční Vánoční pochoutka. Přidala jsem ještě originál foto s bílou klobáskou. Jídlo je velice chutné, vyzkoušejte. Dobrou chuť přeji i Vám!


Nahrávám