-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Nejprve uděláme kvásek z droždí, cukru, lžíce mouky a lžíce mléka. Po vykynutí kvásku smícháme všechny ostatní suroviny, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme kynout hodinu, dvakrát jsem ještě prohnětla. Mezi tím si udělám nádivku: Nádivka: 2 hrnky mletého máku 1,5 hrnku mléka svařit do husta za stálého míchání, následně vmícháme cukr (podle chuti jak kdo má rád) Po vykynutí těsto rozdělíme na dvě poloviny, z každé vyválíme tenkou placku, na kterou poklademe nádivku a zavineme. Opatrně přeneseme na plech a necháme cca 20 minut kynout, vršek závinu nastřihneme, potřeme máslem, nebo rozšlehaným vejcem, dáme do trouby předem vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme 30-40 minut na 180, podle trouby. Dobrou chuť