Vegetariánské chilli con carne s opečenou polentou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Sympatická obměna klasického receptu tentokrát uspokojí vegetariány. Bude vám chutnat s rýží i s trochu netradiční, ale zato lahodnou a sytou polentou.

Suroviny

  • Zeleninové lečo Znojmia 1 ks
  • Čočka 400 g
  • Stroužek česneku 2 ks
  • Koriandr mletý 1 lžička
  • Polenta 150 g
  • Koriandr 1 hrst
  • Fazole červené 400 g
  • Cibule 1 ks
  • Římský kmín mletý 1 lžička
  • Mletá skořice 1 špetka
  • Olej olivový 2 lžíce
  • Chilli pasta 1 lžička

Postup

  • 1

    >>Zeleninové lečo 330g ZNOJMIA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Nejdřív si připravte polentu, protože bude potřebovat čas na zatuhnutí. Pečicí plech vyložte papírem na pečení a ten potřete trochou olivovým olejem.

     

  • 2

    Polentu uvařte podle návodu ‒ viz TIP. Hotovou polentu natřete na plech ve vrstvě 1‒2 cm silné a nechte vychladnout. Mezitím si připravte zeleninové chilli con carne.

  • 3

    Pokrájejte cibuli, česnek nasekejte a obojí orestujte na zbývajícím olivovém oleji. Po 5 minutách přidejte římský kmín, koriandr a skořici. Promíchejte a zalijte zeleninovým lečem.

     

  • 4

    Nechte zhruba 10 minut vařit na mírném plameni a občas zamíchejte. Chvilku před dokončením přidejte oba druhy uvařených luštěnin a nechte už jenom krátce prohřát.

  • 5

    Hotovou polentu nakrájejte na trojúhelníčky a krátce opečte na grilu nebo grilovací pánvi, aby se vytvořila kůrčička.

  • 6

    TIP!

    • Udělejte si chilli con carne jako občerstvení, které můžete sdílet s přáteli. Navrch dejte lžíci zakysané smetany a guacamole a nabírejte mexickými tortilla chipsy. 
    • Polenta chutnější, pokud ji místo ve vodě uvaříte ve vývaru. Během vaření neustále intenzivně míchejte, aby se neudělaly hrudky a nepřichytila se ke dnu.


Nahrávám