-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Sympatická obměna klasického receptu tentokrát uspokojí vegetariány. Bude vám chutnat s rýží i s trochu netradiční, ale zato lahodnou a sytou polentou.
>>Zeleninové lečo 330g ZNOJMIA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Nejdřív si připravte polentu, protože bude potřebovat čas na zatuhnutí. Pečicí plech vyložte papírem na pečení a ten potřete trochou olivovým olejem.
Polentu uvařte podle návodu ‒ viz TIP. Hotovou polentu natřete na plech ve vrstvě 1‒2 cm silné a nechte vychladnout. Mezitím si připravte zeleninové chilli con carne.
Pokrájejte cibuli, česnek nasekejte a obojí orestujte na zbývajícím olivovém oleji. Po 5 minutách přidejte římský kmín, koriandr a skořici. Promíchejte a zalijte zeleninovým lečem.
Nechte zhruba 10 minut vařit na mírném plameni a občas zamíchejte. Chvilku před dokončením přidejte oba druhy uvařených luštěnin a nechte už jenom krátce prohřát.
TIP!