-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Nádivka, hlavička, sekaná ‒ jmen má tato velikonoční specialita mnoho, ale všechny mají jedno společné. Aby to bylo opravdové, musí se přidat hrst čerstvých kopřiv. Aspoň symbolicky pár lístků na oslavu jara.
Moravské uzené nakrájejte na kostky. Rohlíky nakrájejte na menší kostičky a zavlažte je mlékem nebo vývarem, pokud ho zrovna máte hotový. Vývar dodá nádivce intenzivní chuť.
Teprve teď případně dosolte, protože rohlíky i uzené jsou již solené.
Hmotu vyklopte do pekáče vymaštěného sádlem a rovnoměrně rozhrňte do stran. Dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Trvá to zhruba 35‒45 minut, aby se na povrchu vytvořila opečená kůrčička.
TIP!