-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Růžičková kapusta je otužilá bojovnice proti mrazu a sklízet ji můžeme jako jednu z mála, i když teplota zaleze pod nulu. Pokud si s ní v kuchyni nevíte rady, vyzkoušejte náš recept. V kombinaci s modrým sýrem, uzeným masem a křupavou parmazánovou krustou je vynikající.
>>Moravské uzené, masová konzerva 340g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Brambory oloupejte, nakrájejte na čtvrtinky a uvařte. Růžičkovou kapustu očistěte, větší kusy překrojte na polovinu a uvařte do poloměkka.
Gorgonzolu nastrouhejte a smíchejte s mascarpone. Můžete případně naředit dvěma lžícemi z vaření růžičkové kapusty. Toustový chleba rozsekejte s mixéru na čerstvou strouhanku. Potom smíchejte se strouhaným parmazánem.
V zapékací misce smíchejte brambory s růžičkovou kapustou a přidejte moravské uzené nakrájené na kostky. Naneste připravenou sýrovou omáčkou, posypejte nalámanými vlašskými ořechy a směsí strouhanky a parmazánu.
Dejte na 20-30 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C. Hotové podávejte s křupavým bílým pečivem.