-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Večeře z jednoho hrnce milujeme nejen proto, že se zamaže naprosté minimum nádobí. Nejlepší totiž je, že pečení všech surovin dohromady zaručí, že se chuti dokonale prolnou ve výslednou dobrotu.
>>Moravské uzené, masová konzerva 340g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Šalotku oloupejte a nakrájejte na kostičky, očištěný pórek na kolečka. V pánvi rozehřejte polovinu másla a osmahněte na něm šalotku spolu s pórkem. Přesuňte do zapékací misky, osolte a opepřete.
Z jablek vykrojte jádřinec a nakrájejte na tenké plátky. Pražskou šunku vyjměte z plechu a také nakrájejte. Na šalotkovo-pórkový základ naskládejte ve vrstvách plátky jablek a šunku. Nakonec zalijte zakysanou smetanou vyšlehanou s mlékem a křenem. Pokud nemáte čerstvý křen, použijte místo něj křenovou pastu, například krenex.
Poklaďte hoblinkami másla a dejte zapéct do trouby. Při předehřátí na 180 oC to trvá zhruba 20 minut.
TIP!