Zapečená šunka s jablky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Večeře z jednoho hrnce milujeme nejen proto, že se zamaže naprosté minimum nádobí. Nejlepší totiž je, že pečení všech surovin dohromady zaručí, že se chuti dokonale prolnou ve výslednou dobrotu.

Suroviny

  • Šalotka 3 ks
  • Máslo 30 g
  • Mléko 100 ml
  • Pražská šunka vynikající kvalita Hamé 1
  • Pórek 1 ks
  • Smetana zakysaná 200 ml
  • Křen 1 lžička

Postup

  • 1

    >>Moravské uzené, masová konzerva 340g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Šalotku oloupejte a nakrájejte na kostičky, očištěný pórek na kolečka. V pánvi rozehřejte polovinu másla a osmahněte na něm šalotku spolu s pórkem. Přesuňte do zapékací misky, osolte a opepřete.

  • 2

    Z jablek vykrojte jádřinec a nakrájejte na tenké plátky. Pražskou šunku vyjměte z plechu a také nakrájejte. Na šalotkovo-pórkový základ naskládejte ve vrstvách plátky jablek a šunku. Nakonec zalijte zakysanou smetanou vyšlehanou s mlékem a křenem. Pokud nemáte čerstvý křen, použijte místo něj křenovou pastu, například krenex

     

  • 3

    Poklaďte hoblinkami másla a dejte zapéct do trouby. Při předehřátí na 180 oC to trvá zhruba 20 minut.

     

     

  • 4

    TIP!

    • Upečený pokrm posypejte nasekanými vlašskými ořechy.


Nahrávám