Zapečené farfale


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Sůl 1 špetka
  • Pepř 1 špetka
  • Maso kuřecí 200 g
  • Kečup 2 lžíce
  • Smetana 0.5 balení
  • Mražená zelenina 400 g
  • Tatarská omáčka 1 dle chuti
  • Tatranka 1 dle chuti
  • Provensálské koření 2 lžičky
  • Špekáček 3 ks
  • Sýr eidam 150 g
  • Česnek 2 ks
  • Velká cibule 1 ks
  • Kečup ostrý Otma Gurmán 1 dle chuti

Postup

  • 1

    Těstoviny farfale uvaříme podle návodu, přecedíme a necháme okapat. Maso a uzeninu očistíme a nakrájíme na kostky nebo nudličky. Na pánev dáme máslo s nakrájenou cibulkou na které opečeme kuřecí maso a uzeninu. Přidáme mraženou směs zeleniny, okořeníme provensálským kořením, osolíme, opepříme, přidáme 3 lžíce kečupu OTMA, 2 stroužky nakrájeného česneku.

  • 2

    Směs masa a zeleniny smícháme s uvařenými těstovinami, dáme do zapékací misky, zalejeme šlehačkou a posypeme strouhaným sýrem

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut - dokud není povrch zlatavý

  • 4

    Zapečené farfale podáváme buď s čerstvou nebo nakládanou zeleninou, s tatarkou, nebo kečupem OTMA.


Nahrávám