-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Skvělá dobrota pro slibně začínající gurmány. Když chcete dětem dopřát i netradiční druhy masa, které nejdou běžně koupit, vyplatí se použít jako základ hotové jídlo ve skleničce.
>>Telecí se zeleninou 190g Hamánek koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Brambory operte a uvařte je ve slupce v osolené vodě. Až trochu vychladnou, oloupejte je a nakrájejte na plátky.
Mrkev očistěte a nakrájejte na kostičky. V rendlíku rozpusťte trochu másla a orestujte na něm nakrájenou mrkev. Potom podlijte 2 lžícemi vody, přiklopte pokličkou a nechte podusit doměkka.
Menší zapékací misku vymažte máslem. Jako spodní vrstvu dejte plátky brambor a potřete je Hamánkem s telecím masem a zeleninou. Na to dejte poloviční množství mrkve a hrášku a posypejte třetinou strouhaného sýru. Jako další vrstvu dejte opět brambory a všechny ingredience ve stejném pořadí.
Navrch dejte vrstvu brambor, posypejte zbylým sýrem a zalijte smetanou s rozkvedlaným vajíčkem.
Vložte do trouby a pečte při 200 °C dozlatova. Trvá to zhruba 15–25 minut.