-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
1. Těstoviny uvaříme ve slané vodě dle návodu na al dente, zcedíme a necháme přikryté v hrnci.
2. Než se těstoviny uvaří rozpustíme na pánvi máslo a podusíme na něm mraženou zeleninu (já jsem zvolila směs mrkve, hrášku a kukuřice), sůl, pepř a kmín.
3. V hlubokém talíři vidličkou rozšleháme vejce, sůl a lisovaný česnek.
4. Nastrouháme nahrubo tvrdý sýr.
5. Na těstoviny nasypeme podušenou zeleninovou směs, přilejeme rozšlehaná vejce a vše v hrnci promícháme. Pak směs vlejeme do máslem nebo olejem vymazané formy (kulatá skleněná mísa o průměru 25 cm), posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě při teplotě 200°C asi 30 minut. Na talíři můžeme znovu posypat najemno nastrouhaným sýrem a ozdobit rajčetem, okurkou, paprikou, petrželkou, pažitkou... Milovníci masa mohou přidat do dušené zeleniny anglickou slaninu osmahlou na cibulce, kostičky uzeného masa nebo nakrájenou klobásku :-)