Zapékané zeleninové těstoviny


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Těstoviny fusilli 500 g
  • Mražená zelenina 1 balení
  • Sůl 1 na dochucení
  • Kmín mletý 1
  • Sýr čedar 150 g
  • Vejce 5
  • Česnek 2 stroužky
  • Pepř mletý černý 1
  • Máslo 1

Postup

  • 1

    1. Těstoviny uvaříme ve slané vodě dle návodu na al dente, zcedíme a necháme přikryté v hrnci.

  • 2

    2. Než se těstoviny uvaří rozpustíme na pánvi máslo a podusíme na něm mraženou zeleninu (já jsem zvolila směs mrkve, hrášku a kukuřice), sůl, pepř a kmín.

  • 3

    3. V hlubokém talíři vidličkou rozšleháme vejce, sůl a lisovaný česnek.

  • 4

    4. Nastrouháme nahrubo tvrdý sýr.

  • 5

    5. Na těstoviny nasypeme podušenou zeleninovou směs, přilejeme rozšlehaná vejce a vše v hrnci promícháme. Pak směs vlejeme do máslem nebo olejem vymazané formy (kulatá skleněná mísa o průměru 25 cm), posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě při teplotě 200°C asi 30 minut. Na talíři můžeme znovu posypat najemno nastrouhaným sýrem a ozdobit rajčetem, okurkou, paprikou, petrželkou, pažitkou... Milovníci masa mohou přidat do dušené zeleniny anglickou slaninu osmahlou na cibulce, kostičky uzeného masa nebo nakrájenou klobásku :-)


Nahrávám