-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Na sádle osmažíme do sklovata na kostičky nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, po chvilce i paprikou a necháme krátce orestovat.
Uzené maso nakrájíme na hranolky a se základem ještě trochu osmažíme.
Zalijeme vývarem, okořeníme a osolíme dle chuti. Přivedeme k varu, přidáme pokrájené zelí (bez nálevu) a pikantní klobásu.
Oloupané a na kostičky nakrájené brambory uvaříme zvlášť a poté přidáme k polévce.
Polévku servírujeme do hlubokého talíře a nakonec ji ozdobíme zakysanou smetanou a klobásou.