Žemlovka s brusinkami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Klasická česká žemlovka dostala v našem receptu úplně nový šmrnc díky brusinkám a vanilkovému pudinku. Výsledek je naprosto luxusní!

Suroviny

  • Toustový chleba 500 g
  • Mléko 750 ml
  • Máslo 100 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Brusinky Hamé 180 g
  • Žloutek 2 ks
  • Cukr 80 g

Postup

  • 1

    >>BRUSINKY 180 g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Odlijte do hrnku 250 ml mléka a rozšlehejte v něm oba žloutky. Přislaďte vanilkovým cukrem. Máslo nechte rozpustit. Ze zbylého mléka, pudinkového prášku a cukru uvařte pudink podle návodu.

  • 2

    Toustový chleba nakrájejte na čtvrtinky. Zapékací misku vymažte trochou másla a dno vyložte první vrstvou toustového chleba. Pokapejte ji částí mléka s rozšlehaným žloutkem a trochou rozpuštěného másla. Na každou kostičku toustového chlebu dejte lžičkou kopeček brusinek. Potom toustovou vrstvu zalijte polovinou pudinku.

  • 3

    Nahoru naskládejte další vrstvu toustového chlebu a celý postup zopakujte. Jako poslední vrstvu dejte opět toustový chleba a tentokrát ho jenom pokapejte žloutkovým mlékem a máslem.

     

  • 4

    Žemlovku vložte do vyhřáté trouby a pečte při 180 oC zhruba 30 minut. Můžete podávat jako hlavní sladké jídlo nebo i jako dezert.

  • 5

    TIP!

    • Podávejte žemlovku s kopečkem vanilkové zmrzliny pro obzvlášť rozmazlovací sladký hřích!


Nahrávám