-
Druh jídla
například: Polévka
-
Typ kuchyně
například: Asijská …
-
Typ strávníka
například: Děti
-
Sezóna/Příležitost
například: Svačinka
například: Polévka
například: Asijská …
například: Děti
například: Svačinka
Klasická česká žemlovka dostala v našem receptu úplně nový šmrnc díky brusinkám a vanilkovému pudinku. Výsledek je naprosto luxusní!
>>BRUSINKY 180 g koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<
Odlijte do hrnku 250 ml mléka a rozšlehejte v něm oba žloutky. Přislaďte vanilkovým cukrem. Máslo nechte rozpustit. Ze zbylého mléka, pudinkového prášku a cukru uvařte pudink podle návodu.
Toustový chleba nakrájejte na čtvrtinky. Zapékací misku vymažte trochou másla a dno vyložte první vrstvou toustového chleba. Pokapejte ji částí mléka s rozšlehaným žloutkem a trochou rozpuštěného másla. Na každou kostičku toustového chlebu dejte lžičkou kopeček brusinek. Potom toustovou vrstvu zalijte polovinou pudinku.
Nahoru naskládejte další vrstvu toustového chlebu a celý postup zopakujte. Jako poslední vrstvu dejte opět toustový chleba a tentokrát ho jenom pokapejte žloutkovým mlékem a máslem.
Žemlovku vložte do vyhřáté trouby a pečte při 180 oC zhruba 30 minut. Můžete podávat jako hlavní sladké jídlo nebo i jako dezert.
TIP!